Skip to main content

Om Skolbio

Skolbio Göteborg erbjuder ett unikt urval av filmer för elever från förskoleklass till gymnasiet. Med filmens hjälp kan vi lyfta viktiga och komplexa frågor, skapa igenkänning och förståelse samt ge möjlighet till fördjupning kring de teman som filmen berör.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på såväl varje enskild film som helheten i programmet. Vi vill erbjuda ett program med en bred representation där människor med olika livssituationer, i olika samhällen och situationer gestaltar eller blir gestaltade.

Skolbion är också en ingång till att förstå filmens språk i en tid där rörliga bilder utgör en allt större del av unga människors vardag. Genom att se och prata om film och visuella medier ökar vi medie- och informationskunnigheten och blir bättre på att hantera, värdera och analysera det informationsflöde som förekommer via olika medietyper.

I samband med filmupplevelsen får eleverna uppleva den lokala biografen och ta del av vårt gemensamma kulturarv. Biografen blir en mötesplats där elever från olika delar av staden samlas och delar en upplevelse.

NYHET! Alla elever i kommunala grundskolor i Göteborg Stad har möjligheten att få ett skolbiobesök per läsår. Fakturorna hanteras av kultursamordnarna i staden, kulturiskolan@grundskola.goteborg.se. Besöket bokas på Skolbio Göteborgs hemsida skolbio.goteborg.se. Skolbio Göteborg är en kommunal verksamhet som finansieras av Göteborgs Stad.

Skolbions programgrupp

Skolbioprogrammet arbetas fram tillsammans med en grupp av pedagoger från olika stadier, skolor och delar av staden. Tillsammans väljer vi filmer och ger rekommendationer på vilka åldrar som filmerna kan passa för. Du som pedagog kan naturligtvis bäst bedöma vilka filmer som fungerar för dina elever. Hör av dig om du har frågor!

Kulis

Kultur i skolan – KULIS är ett konstkulturellt nätverk för grundskolan i Göteborg som infördes 1998. Målet är att det skall finnas minst ett kulturombud per skola som är utsedd av sin rektor med uppdrag att bevaka och vidarebefordra all kulturinformation till övriga lärare på skolan.

Svenska filmer – svensktextade filmkopior

För att öka tillgängligheten väljer vi att visa svenska filmer med svensk text när det är möjligt. Det står i så fall angivet vid respektive film under FILMER.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Göteborgs Stads hemsida: goteborg.se/dinapersonuppgifter

Om du har synpunkter på kulturförvaltningens hantering av personuppgifter kontaktar du dataskyddsombud:

Johan Bergström
E-post: dso@intraservice.goteborg.se

För registerutdrag eller hjälp med andra rättigheter enligt dataskyddsförordningen kontaktar du kulturförvaltningen:
E-post: kultur@kultur.goteborg.se

Telefon: 031-365 00 00

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng