Skip to main content

Om Skolbio

Vår världsbild formas till stor del via medier. För att kunna fatta medvetna beslut i vår medievardag är idag medie- och informationskunnighet – MIK – en nödvändig kompetens för alla i samhället. Bara den som är medie- och informationskunnig kan självständigt och effektivt delta i det moderna samhället. Utan medie- och informationskunniga medborgare, ingen demokrati.

Skolbion vill bidra till ökad medie-och informationskunnighet hos såväl unga som de vuxna som omger dem genom att stärka möjligheten till kvalitativa filmupplevelser, skapa möjlighet att fördjupa kunskaper om film som uttrycksmedel samt att öka möjligheterna för unga att själva uttrycka sig med rörlig bild.

Skolbio Göteborg arrangerar filmvisningar på biograf för elever från förskoleklass till gymnasiet. Den gemensamma bioupplevelsen ger impulser till fortsatt kunskapssökande, stimulerar nyfikenhet, väcker känslor och tankar, ger inspiration till eget skapande och möjliggör identifikation med människor i olika livssituationer och kulturer.

SKOLBION är en kommunal verksamhet som finansieras av Göteborgs Stad och vars huvuduppgift är att arrangera filmvisningar på biograf för Göteborgs elever från förskoleklass till gymnasiet. Filmvisningarna sker på biografen Draken, Hagabion, Bio Roy, Bio Capitol, Frölunda Kulturhus och Hammarkullens Folkets Hus.

I verksamheten ingår också gratis lärarvisningar och subventionerad fortbildning.

Skolbions programgrupp

Skolbioprogrammet arbetas fram i en programgrupp som består av pedagoger från olika stadier och från olika skolor i Göteborgs kommun. Ambitionen är att alla stadsdelar skall ha en representant i gruppen. Denne representant kan sedan ta emot förslag och synpunkter kring skolbio från skolorna i sin stadsdel.

Kulis

Kultur i skolan – KULIS är ett konstkulturellt nätverk för grundskolan i Göteborg som infördes 1998. Målet är att det skall finnas minst ett kulturombud per skola som är utsedd av sin rektor med uppdrag att bevaka och vidarebefordra all kulturinformation till övriga lärare på skolan.

Svenska filmer – svensktextade filmkopior

För att öka tillgängligheten väljer vi att visa svenska filmer med svensk text när det är möjligt. Det står i så fall angivet vid respektive film under FILMER.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Göteborgs Stads hemsida: goteborg.se/dinapersonuppgifter

Om du har synpunkter på kulturförvaltningens hantering av personuppgifter kontaktar du dataskyddsombud:

Johan Bergström
E-post: dso@intraservice.goteborg.se

För registerutdrag eller hjälp med andra rättigheter enligt dataskyddsförordningen kontaktar du kulturförvaltningen:
E-post: kultur@kultur.goteborg.se

Telefon: 031-365 00 00

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng