Skip to main content

Filmpedagogik

Filmhandledningar 

Till de flesta av våra filmer finns filmhandledningar att ha som stöd för att samtal och analys tillsammans med eleverna. Ni hittar handledningarna under respektive film. Svenska Filminstitutet har gjort en allmän filmhandledning, Alla filmers filmhandledning, som kan användas till de filmer som saknar filmhandledning.

Utvidgad visning

I samband med vissa av våra visningar bjuder vi in intressanta gäster för att hålla ett fördjupat samtal om filmen. Svåra och tunga ämnen kan sätta i en kontext och eleverna får chansen att ställa frågor eller ventilera tankar. Till vissa av våra filmer gör vi samarbeten med museilektioner eller andra verksamheter i staden, för att kunna ge fördjupade kunskaper om de ämnen som filmen berör. Mer info finns under respektive film. 

Vi tipsar 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng