Skip to main content

Fortbildning & eget skapande

| På https://www.kulturivast.se/kulturkatalogen-vast presenteras de konstnärer och filmpedagoger som arbetar med ungas eget filmskapande inom förskolan och skolan.

| FILMRIKET – NATIONELL FILMSATSNING FÖR GRUNDSKOLEELEVER

Nu lanseras den kostnadsfria filmpedagogiska webbplattformen Filmriket. Plattformen ska hjälpa lärare och annan pedagogisk personal att lära barn att kritiskt granska, tolka och skapa film. Filmriket vill ge barn och unga verktyg att tolka och kritiskt granska rörlig bild runtomkring sig.
Den filmpedagogiska plattformen tar avstamp i grundskolans läroplan, men riktar sig till alla som arbetar inom någon form av pedagogisk verksamhet. På plattformen finns uppgifter och studiematerial som kan användas som underlag för lektioner eller som enskilda övningar.

Bakom projektet står Filmregion Sydost, Filmpool Nord, Region Jönköpings län Film och Studieförbundet Bilda Sydöst. Projektet finansieras av Svenska Filminstitutet och Postkodstiftelsen.

Filmriket

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng