Skip to main content

TORNET

Från årskurs 7. arabiska, engelska. Svensk text.

Tårnet 

Tornet är en animerad film som handlar om den palestinska upplevelsen att leva i exil. Genom huvudpersonen Wardis blick formas en historia om flykt, uppgivenhet och minnen, men också om hopp. Wardi är född och uppvuxen i flyktinglägret Bourj el Barajne i Libanon, där palestinska flyktingar levt i 70 år. Det som 1948 var ett litet envåningshus har med varje ny generation vuxit på höjden, precis som alla de andra husen i lägret. 

Tornet ger en inblick i livet i exil och skapar förståelse för en situation som många människor världen över lever i. Filmen är en subjektiv och personlig berättelse som skapar igenkänning och bjuder in publiken till att relatera till upplevelserna på ett personligt plan. Den personliga berättelsen bjuder även in till tanken om att det finns andra upplevelser och perspektiv som av naturliga orsaker inte ryms inom denna berättelse.  

Utöver relevansen i tematiken breddar Tornet vårt utbud då det är mindre vanligt med animerad film som riktar sig till den äldre skolbiopubliken. Filmen växlar mellan leranimation, tecknat och personliga fotografier inifrån lägret, vilket öppnar för samtal kring olika filmmedier och genrer och hur dessa formar upplevelsen av innehållet.

 

Filmvisningen den 15 november bokas som ett paket tillsammans med efterföljande samtal (ca 30 min) 

Vi har äran att hela vägen från Oslo ha den norske regissören Mats Grorud med på ett samtal om arbetet bakom filmen. 

 

Filmhandledning

 

Kommande skolbiovisningar

 1. tisdag 03 december.Tid:09:00Biograf:HagabionStatus: Ledigt.
  Denna visning spelas på...
  HagabionLinnégatan 21

  Boka

  Tillgänglighet
  Det finns tillgänglighetsanpassatoalett och hiss till biografvåning.

  Inför Skolbiobesöket

  Innan besöket kan det vara bra att läsa igenom vårt material som du hittar under avdelningen Inför besöket.

  Pris
  20 kr / elev i Göteborg. 40 kr för elever utanför Göteborg. Medföljande vuxna går gratis.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng