Skip to main content

Tito och fåglarna

Från årskurs 1. Svenskt tal.

Tito och fåglarna är en animerad film som handlar om ett virus som sakta men säkert sprider sig över världen. Viruset får näring av rädsla och botas genom tillit. Filmen visar ett samhälle där människor slutar tänka själva och förlamas av skrämmande nyhetsrapporter. 10-åriga Tito inser att någon måste göra något, innan det är för sent. Han anar att vi tappat bort den kanske viktigaste rösten av alla: naturen och fåglarnas sång 

Bättre utgångspunkt för ett samtal om de frågor som väcks under en pandemi är svårt att tänka sig. Till filmen finns ett webbaserat spel om källkritik. 

Svenska Filminstitutet har sedan tidigare rekommenderat filmen för årskurs 1-6, men eftersom filmen handlar om en pandemi bör ni lärare se filmen innan era eleverna för att känna in ton och tema och avgöra om filmen passaför er i dagens läge. 

Filmhandledning

Kommande skolbiovisningar

Just nu finns det inga fler visningar inlagda.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng