Skip to main content

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST

Från årskurs 7. Engelskt tal. Svensk text.

Filmen ingår i ett samarbete med Levande Historia och visningarna är därför kostnadsfria för elever i Göteborg Stad!

När Cameron Post (Chloë Grace Moretz) förlorade sina föräldrar i en bilolycka kände hon både skuld och lättnad över att de nu aldrig skulle få reda på att hon var lesbisk. Några år senare bor den 16-åriga Cameron med sin nyreligiösa moster och är samtidigt tillsammans med skolans snyggaste tjej. När de två blir påkomna skickas Cameron till ‘God’s Promise’, ett läger där man “botar” tonåringar från deras homosexualitet. I den märkliga miljön finner hon en ny familj bland de andra. Cameron accepterar allt eftersom möjligheten till förändring, fram tills att en av hennes vänner får ett nervöst sammanbrott. Hon inser då vilken hjärntvätt de utses för och vilket stort övergrepp det är att tvingas trycka undan sin sanna identitet. Njutafilms

Filmen ger ett bra underlag för att prata om HBTQ-frågor, normer och särbehandling.  

 

FILMEN BOKAS SOM ETT PAKET MED BÅDE FILMVISNING OCH EFTERFÖLJANDE SAMTAL (CA 30 MIN)

Föreningen EKHO (kristna hbtq-personer) följer upp filmen med ett samtal om arbetet att som hbtq-person vara en del av kyrkan, om sexuell läggning och könsidentitet som två av diskrimineringsgrunderna i Sverige samt hur situationen ser och har sett ut i olika delar av världen utifrån ett mänskliga rättigheters-perspektiv. 

 

Filmhandledning

Tips: 

 

 

Kommande skolbiovisningar

Just nu finns det inga fler visningar inlagda.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng