Skip to main content

LIYANA

Från årskurs 4. Engelskt tal. Svensk text.

Vi får följa hur fem barn i Swaziland på ett lekfullt sätt hittar på en berättelse, färgad av deras mörkaste minnen och ljusaste drömmar. Ledsagade av en författare på besök skapar barnen en fantasifull saga om några föräldralösa barn som blir bortrövade, och deras hjältemodiga syster vid namn LiyanaFilmen växlar mellan dokumentärt foto från barnens arbete och den färdiga berättelsen i form av animerade bilder. 

Filmen visar hur historieberättande kan vara ett bra verktyg för att bearbeta upplevelser och passar på så vis perfekt som ingång till att arbeta med berättande och tex animation. Liyana öppnar för samtal om levnadsförhållanden i olika delar av världen och passar bra för diskussion om utsatthet, HIV och fattigdom, men också om hopp och drömmar.  

Regissörerna Aaron och Amanda Kopp:
Liyana är en poetisk film som låter våra unga berättare stå i rampljuset. Vi hoppas att publiken ska bli förtrollad av barnens fantasi på samma sätt som vi är. Vi tror att denna film kommer att bidra till att bryta ned stereotyper och utmana den utbredda förenklade berättelsen om afrikanska föräldralösa barn. Liyana är en hyllning till min barndom i Swaziland.

Och filmens hjärta kan sägas vara en betraktelse över berättandets förändrande kraft – en hyllning till det kreativa sinnet.  

Swedish Films och Svenska Filminstitutet

Filmhandledning

Tips: 

 

 

Kommande skolbiovisningar

 1. fredag 29 november.Tid:11:00Biograf:FrölundabionStatus: Ledigt.
  Denna visning spelas på...
  FrölundabionValthornsgatan

  Boka

  Tillgänglighet
  Hiss upp till Kulturhuset. Det finns tillgänglighetsanpassatoalett.

  Inför Skolbiobesöket

  Innan besöket kan det vara bra att läsa igenom vårt material som du hittar under avdelningen Inför besöket.

  Pris
  20 kr / elev i Göteborg. 40 kr för elever utanför Göteborg. Medföljande vuxna går gratis.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng