Skip to main content

JAG ÄR WILLIAM

Från årskurs 3. Danska. Svensk text.

William bor hos sin morbror Nils som är en småfifflare. När Nils hamnar i trubbel måste William hjälpa till. Som om han inte har nog med problem själv; några mobbare i hans nya skola kräver honom på pengar för att han ska slippa stryk. Men hans nya vän Viola ger honom stöd och mod. Jag är William är en karaktäristisk dansk barnfilm med allvar, humor och glimten i ögat.

Filmen har ett stort hjärta, och genom humor och Williams öppna sätt att möta livets utmaningar och sorger, kan den berätta om de svåra sakerna; som en förälder som är död, och en mor som drabbats av psykisk ohälsa.  

I handledningen får en förslag på hur i klassen kan tala om ämnen som psykisk sjukdom, vuxna förebilder och mänskliga rättigheter – är allt som sägs i filmen okej, eller har William ett språkbruk som inte är okej, som kan kränka andra människor? Varför använder han sådana ord, tror ni?  BUFF 

Filmhandledning

 

 

 

Kommande skolbiovisningar

Just nu finns det inga fler visningar inlagda.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng